Search

Expresso

interactief

virtuele routes fietsen • zelf sturen • pacer • ghost rider • route gestuurde weerstand 

fitness

spelenderwijs fit worden dankzij motiverende games

kenmerken

Interactief

De enige volledig interactieve fiets trainer met motiverende routes en games. 
De routes en games variëren in moeilijkheids-graad zoals hoogte verschillen.
Het magnetische weerstandssysteem simuleert de hoogte verschillen zodat je echt kan merken wanneer je afdaalt of klimt. 

Er is keuze uit 4 soorten routes. Basic is met minimale hoogte verschillen zodat de meeste mensen goed de eindstreep halen. Moderate vraagt iets meer inspanning. Challenging is zoals de naam zegt uitdagend voor de gevorderde en Extreme gaat nog een stap verder. Dt maakt de Expresso bike geschikt voor iedereen. 

Zelf sturen

Zelf sturen maakt dat iedere rit een unieke ervaring is. Je bepaalt immers zelf hoe je de route wilt rijden. Het stuur is uitgerust met een magnetische sensor die heel nauwkeurig de hoek meet.
Deze geavanceerde techniek 
registreert ieder stuurbeweging op micro niveau. Dat maakt de beleving uiterst realistisch. Je kan iedere van de 43 routes met variërende lengtes van 1,5 KM tot 20 KM, zelf sturen. Het sturen biedt ook veel plezier bij de games waar je op zoek gaat naar verborgen schatten of monsters moet ontwijken.

 

Samen fietsen

Je kan alleen of samen met anderen fietsen. Samen fietsen op dezelfde virtuele route is het summum. Dat kan met twee of meerdere fietsen. Je ziet wie wie is aan de kleding én een getal boven het hoofd. Erg motiverend en leuk om te doen.                           

Tegen jezelf fietsen

Als er niemand is om tegen te fietsen, of gewoon omdat het leuk is kan je tegen jezelf fietsen. Iedere rit die je doet wordt opgeslagen en kan worden opgeroepen. Je ziet dan jezelf fietsen én je ziet jezelf de vorige rit fietsen. Ideale motivatie om je eigen tijden te verbeteren met deze ghost optie.

Extra Informatie

Rijden tegen jezelf of met de Pacer

Iedere rit wordt individueel opgeslagen en kan worden weergegeven. Je ziet jezelf rijden in de vorm van een ghost. De fietser op de afbeelding rechts is de ghost. Je kan dan tegen jouw eigen ghost fietsen om jezelf te verbeteren. 
Met de pacer kan je vooraf een optimale tijd instellen en door de pacer te volgen, als het ware " in zijn wiel te rijden " , motiveert jou dat om optimaal te presteren.

Hoogte verschillen

Echte hoogteverschillen ervaren ? Dat kan met de Expresso bike. Het magnetische weerstand systeem reageert uiterst nauwkeurig op de hoogteverschillen in de routes en vertaalt het naar meer of minder weerstand. Na een pittige klim kan je genieten van een spannende afdaling.


Sturen - Schakelen - Hartslag

Uniek van de Expresso bike is dat je zelf kan sturen. Dat maakt de training afwisselend en stukken leuker dan een vast route afleggen waarbij je niet kan sturen.

Doordat je zelf kan schakelen heb je alle controle over het weerstand niveau. Maar liefst 30 totaal. 

In het stuur zijn hartslagmeters verwerkt zodat je voortdurend de hartslag kan meten tijdens de rit zodat je efficiënt en effectief kan trainen.

Touch screen

Grootst beschikbare touchscreen, 26,5 Inch met ultra scherpe weergave van alle parameters en uiteraard van de virtuele routes en games. De kijkafstand is optimaal in verhouding tot het schermformaat waardoor je beleving van de routes en games realistisch is.

Goed instelbaar

De zitting is in hoogte en diepte instelbaar. 
De pedalen zijn uitgerust met comfortable straps voor het fixeren van de voeten.
De Expresso bike is goed individueel instelbaar.

Twee soorten Expresso Bikes

Afhankelijk van de mobiliteit van de cliënt bestaat de keuze voor een zgn Upright Expresso bike of een Recumbent bike.
De Recumbent bike is beter toegankelijk. De overige functies zijn gelijk aan de Upright bike.