Search

ZitSafe

Transfer hulp

Vereenvoudigen van de transfer met tillift of opstahulp vanuit het bed door betere uitgangspositie met de ZitSafe 

Vroeg mobiliseren

Op de rand van het bed zitten met de ZitSafe in vroeg stadium bijvoorbeeld na een medische ingree

Aan - uitkleden

Makkelijker aan en uitkleden door ondersteuning op de rand van het bed

Veilig en comfortabel

De naam zegt het al, ZitSafe, veilig zitten dankzij goede ondersteuning

kenmerken

Waarom een ZitSafe ?

Het klinkt goed, even op de rand van het bed zitten. Bij slechte rompbalans, na een operatie of bij verminderde mobiliteit is dat vaak niet mogelijk. De ZitSafe maakt het mogelijk dat je wel op de rand van het bed kan zitten. Met de ZitSafe kan je een betere uitgangspositie creëeren voor diverse zorg handelingen.

Early Mobilisation

Door onze specialistische ervaring met positioneren hebben wij geleerd dat onze kennis goed van pas komt op het gebied van Early Mobilisation. De client op de IC de mogelijkheid bieden om af en toe op de rand van het bed te zitten kan al een aanzienlijke bijdrage leveren aan het herstel proces. De ZitSafe is in eerste instantie ontwikkelt om deze cliënten te helpen bij hun herstel. 

Tillen / Transfers

Doordat je met een ZitSafe een betere uitgangspositie voor diverse til en transfer handelingen kan creëren wordt die handeling een stuk eenvoudiger en vooral minder belastend voor de client en de zorgverlener. Dat geldt voor tilliften en opsta hulpen.

Extra Informatie

ZitSafe transfer

Op de afbeelding is te zien dat het opstaan op een transferhulpmiddel makkelijker wordt met de ZitSafe. Het is voor de zorgverlener een stuk minder belastend. De ZitSafe zorgt dat de cliënt niet achterover of zijwaarts kan vallen. De cliënt wordt goed ondersteund en de cyclus naar het transferhulpmiddel is veiliger.

Transfer Flow

Voor een transfer is een stabiele uitgangspositie essentieel. In de situatie op de afbeelding rechts is duidelijk te zien dat er een veilige en comfortabele situatie is gecreëerd voor een transfer met, in dit geval, een opsta-hulp / mover. En dat geldt uiteraard ook voor transfers met tilliften.

Tillen met de ZitSafe

Tillen met een tillift vanuit bed is veiliger en minder belastend met ZitSafe ondersteuning in de zittende houding.

Fietsen in bed

Voor bedlegerige cliënten is regelmatig bewegen een fijne afwisseling. Laat deze cliënten fietsen in bed met de ZitSafe gecombineerd met een beweging trainer zoals een THERA-trainer Tigo of THERA-trainer Mobi. Recht afgebeeld zie je de Tigo met ZitSafe.

Fietsen in bed: Tigo of Mobi ?

De THERA-trainer Tigo is een geavanceerde trainer en geschikt voor veel cliënten door de uitgebreide keuze aan accessoires en instellingen. De THERA-trainer Mobi is het basis model. Voor sommige cliënten kan dat een prima fiets zijn om mee te fietsen in bed.

ZitSafe toepassingen

•Early Mobilisation
•Veilig zitten op bed ( of behandelbank )
•Ondersteuning bij transfers / tillen
•Support voor beweging in bed
•Houding management
•Helpt bij aan en uitkleden
•Verminderd fysieke overbelasting voor de zorgverlener