Search

Balo Balance 2inéén

Sta trainer

Geavanceerde sta trainer met uitgebreide individuele instellingingsmogelijkheden

Balance trainer

Uniek, gepatenteerd balans concept voor uiterst veilige balanstraining

kenmerken

THERA-trainer Balo

De Sta-tafel is meestal wel te vinden in de fysiotherapie en revalidatie centra. Meestal is dat een reguliere sta-tafel met een banden systeem voor het opstaan en soms met een hoog laag instelbaar tafelblad, al dan niet elektrisch. De Balo beschikt over dezelfde functies maar is uniek door het balanssysteem.

Door het activeren van het balanssysteem transformeert de Balo van Sta-tafel in een actieve balans trainer.

Core Stability

Voor patiënten met geen of slechte stabiliteit is de balansfunctie van de Balo een oplossing. De Balo maakt het mogelijk om veilig te staan en te trainen, zelfs zonder sta-functie. De diverse accessoires maken staan mogelijk voor patiënten met een hoog val risico, mensen in een rolstoel en zelfs mensen in vegetatieve staat. 

Motion Sensoren & Games

Net als voor de THERA-trainer Tigo, Bemo en Lyra is software ontwikkeld om de patiënten te motiveren, data te registreren voor het meten van progressie en overdracht. 

Door middel van leuke games wordt de patiënt uitgedaagd om doelen te bereiken.  Trainen met games is aantoonbaar effectief. Mensen trainen langer en intensiever.

Extra Informatie

Interactief trainen

De games voor de THERA-trainer Balo zijn ook wel bekend als Serious Games. Games die de patiënt stimuleren zichzelf te verbeteren en uitdagen om doelen te behalen. Naast de basis games zoals "fetching bones " is het pilot spel ontwikkelt, een grafisch mooi uitgewerkt spel waar je als piloot van een vliegtuig gaat vliegen door je gewicht te verplaatsen. Een hele mooie manier om spelenderwijs balans te trainen.

Alleen of samen trainen

Voor de patiënt én de therapeut is het heel handig dat hij/zij alleen kan trainen nadat de therapeut of assistent de patiënt in de Balo en bij de opstart heeft geholpen. Maar samen trainen is ook net zo uitdagend en stimulerend. Afwisseling is de sleutel voor motivatie, doorzetten en succes

More is less

Tegenstrijdig maar met een kern van waarheid. Wanneer patiënten met apparatuur zelfstandig, met overview van één therapeut kunnen trainen, dan wint iedereen daarbij. Immers, meer mensen tegelijk kunnen behandelen met minder therapeuten zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de therapeut om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de therapietijd. Hiermee wordt niet bedoeld dat de apparaten therapeuten vervangen, want dan gaat de kwaliteit alsnog achteruit.

Demonstraties & proefplaatsing

Ben jij geïnteresseerd en wil jij een demonstratie, eventueel met een proefplaatsing ? Dat kan ! Maak een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie.

Medische certificering CE - MDR

De THERA-trainer Balo is een medische klasse IIa gecertificeerd apparaat en voldoet aan de hoogste standaarden.

Levering & Garantie

Een Balo wordt geleverd inclusief:


Instructie
Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
Service & Support