Search

Dynamische Lig Orthese

DYNAMISCH

De modules zijn medisch gecertificeerd en specifiek voor het dynamisch positioneren in bed ontworpen.

INDIvidueel

Een systeem wordt op individuele basis samengesteld door onze fysio therapeuten.

kenmerken

Materialen

De modules van de Levare Cura Dynamische Lig orthese zijn gemaakt van speciaal voor dit doeleinde – optimaal liggen – ontwikkelde materialen. De grondstof van de binnenhoes bestaat uit een speciale polyurethaancoating en polyamide mix. In het materiaal van de binnenhoes is tri-elastisch materiaal verwerkt. Dat zorgt voor de rekbaarheid in alle richtingen en voor de ideale mate van rekbaarheid welke met behulp van studies en uitvoerig testen is bepaald. De combinatie van alle materialen zorgt voor een optimale verhouding tussen steun en comfort.  

Meer over Materialen, Levensduur en Hygiëne kan je verderop op deze pagina lezen.↓

 

Werkwijze-Total Support

Onze Dynamische lig orthese wordt voor elk individu op maat samengesteld door onze specialisten. De specialisten zijn kundige en ervaren therapeuten. Zij begeleiden het hele traject van eerste aanvraag, de passing bij de cliënt, de evaluatie en de vergoeding.
Meestal in samenspraak met de ergotherapeut.

Voor een passing neem je contact op met de specialist en plan je een afspraak in met hem/haar. De specialist komt met een pas-set naar de cliënt op lokatie en geeft na de passing een advies over de individuele samenstelling van de modules. 

Vergoedingen

Daarna wordt de aanvraag ingediend bij de zorgverzekeraar.

Levare Cura heeft contracten met o.a. alle Achmea partners en volledige landelijke dekking. 

MDR - CE - Garantie

Onze modules zijn erkende medische hulpmiddelen en beschikken over alle vereiste certificaten en zijn als zodanig geregistreerd in de EUDAMED database volgens de Medical Device Regulation MDR. De modules worden geproduceerd volgens een ISO 90001:2015 kwaliteitssysteem.
Certificaten kan je hier lezen en downloaden.

Onze modules worden geleverd met 2 jaar garantie!

Productie

De productie vindt plaats in de EU, in Frankrijk. Wij bezoeken regelmatig de fabriek om er zeker van te zijn dat er wordt gewerkt volgens de vereiste arbeidsomstandigheden. Uiteraard kunnen wij met zekerheid zeggen er géén gedwongen of kinderarbeid plaatsvind in de fabrieken. Door productie in de Frankrijk kunnen wij doorgaans onze zeer korte levertijd, één – maximaal twee dagen met grote zekerheid garanderen.

Extra Informatie

Levensduur

De modules van het Levare Cura dynamisch positionering systeem zijn berekend op dagelijks intensief gebruik. Diverse aspecten dragen bij aan een lange levensduur:
• Extra binnenbiezen versterken de 
constructie en voorkomen leeglopen.
• Unieke samenstelling van de basis 
materialen. 
• Kwaliteit van de materialen. 
• Elasticiteit blijft gewaarborgd. ( essentieel 
voor comfort en druk verdeling )

Comfort

Comfort is een belangrijk component in het samenspel van ondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Voor het behouden van de gewenste positie van de cliënt is het zelfs essentieel. 
Wanneer een cliënt ongemak ervaart zal hij/zij eerder geneigd zijn om een andere houding 
te zoeken. 

Vulling

Onze modules zijn uniek om meerdere redenen. Een belangrijk kenmerk is onze speciale vulling. Er is veel onderzoek gedaan naar de optimale vulling. Het meervoudige doel is:
• Goed ondersteunen.
• Druk verdelen.
• Comfort.
De vulling speelt een cruciale rol in dit complexe samenspel van tegenstrijdige doelen, maar het is gelukt om de optimale mix te vinden. Het succes van de afgelopen twintig jaar bevestigd dat.

Hoezen

Voor iedere module zijn twee soorten hoezen beschikbaar: Interlock en Tencel.
Interlock hoezen zijn gemaakt van Jersey Katoen en tri-stretch evenals de modules zodat het aanpassend vermogen aan de morfologie van de patient intact blijft. Het materiaal is aangenaam voor de huid. De Tencel hoezen zijn eveneens zeer rekbaar zacht aan de huid. Daarnaast waterafstotend door gecoate laag binnenzijde. Tencel is gemaakt van houtvezel en is een gecertificeerd EKO product. Absorbeert vocht beter dan katoen waardoor de huid droog blijft en bacterie groei wordt geremd.

Eenvoud & Support

Met de basis instructie kan iedereen de handelingen verrichten om de cliënt in de juiste houding te laten liggen. Iedere passing en/of levering van een Levare Cura dynamische orthese wordt vergezeld van duidelijk instructies. Zowel voor particulier als in zorg centra en ziekenhuizen. 
Tevens bieden wij uitgebreide trainingen en blijven ook daarna beschikbaar voor support en advies.
Wij staan voor onze klanten altijd klaar om jou te helpen!

Hygiëne

Modules kunnen worden afgenomen met reguliere schoonmaak middelen en alcohol oplossingen. De hoezen mogen worden gewassen op 60º en gedroogd in de droger op een lage stand.

Levering & Garantie

Wij leveren binnen maximaal twee werkdagen en meestal binnen één werkdag, onze cliënten kunnen immers niet wachten!

Garantie

Wij leveren met 2 jaar garantie.
Door de het hoge kwaliteitsniveau kunnen wij twee jaar volledige garantie waarborgen.

Certificaten CE- MDR

De modules zijn medische klasse CE gecertificeerd MDR registered

Previous slide
Next slide