Asklé

Medisch

Asklé postitionering modules zijn speciaal ontworpen voor alle situaties waar de hoogste hygiëne eisen van kracht zijn.

Hoogste certificering

Asklé is medisch gecertificeerd  daarnaast voorzien van Ag+ en Oeko-Tex Klasse 1 gecertificeerd.

kenmerken

Goede ondersteuning

Zowel in liggende als zittende houdingen is een goede ondersteuning erg belangrijk. In veel situaties kunnen onze dynamische  blueMED modules voldoende ondersteuning bieden om een goede houding te faciliteren. Bekijk blueMED hier ( voorheen CareWave).     Asklé biedt goede ondersteuning. De modules zijn lucht en vochtdicht geseald om te voldoen aan de hoogste hygiëne eisen. Daardoor is er sprake van licht verminderd comfort in vergelijking met onze blueMED modules.

Medische omgeving

In de medische omgeving zoals in een ziekenhuis worden hogere hygiëne eisen gesteld. Om te voldoen aan de eisen worden onze Asklé modules afgesloten voor de buitenwereld zodat bacteriën niet in de module kunnen komen. Het afsluiten doen we met de Ultrasonic Welding methode. 

Hygiëne

Asklé modules zijn uiteraard Medische klasse  gecertificeerd maar gaan verder in het streven naar optimale hygiëne.
• Silver ionen voorkomen de groei van micro-organismen.
• Oeko-Tex Klasse 1: Rechtstreeks contact met gewonde huid gecertificeerd
• Zelf dovende micro beads vulling PES gecertificeerd waarborgt veilig gebruik in bed
• PU-Poly coating van de materialen op nylon mesh zorgt voor minimaal risico op scheuren en zorgt voor een lange levensduur.

Extra Informatie

Vormen en Houdingen

De verschillende vormen modules zijn tot stand gekomen door uitvoerig onderzoek en testen. Om te voorkomen dat het het aanbrengen voor een zorgverlener te complex wordt gaan we uit van drie basis houdingen die worden gefaciliteerd door drie basis sets. Vervolgens wordt met aanvullende modules de dynamische orthese geïndividualiseerd.  

Vormen

voorbeelden

Houdingen

Het faciliteren van een optimale houding is een samenspel van de juiste modules op de juiste plaats en deze aanbrengen op de correcte wijze. Daarvoor is enige basis kennis vereist van de diverse factoren die hierbij een rol spelen. Het mooie van een dynamisch systeem zoals Asklé is dat het letterlijk dynamisch is, wat wil zeggen dat de patiënt niet in een statische houding wordt gedwongen met de daarbij behorende mogelijke risico's en veranderd comfort.
Een lichaam wil altijd kunnen bewegen en zal ontspannen wanneer het zelf een goede comfortabele houding kan vinden. De dynamische orthese is gericht op het sturen van de een optimale houding door comfort te faciliteren.

Houdingen

Voorbeelden