Search

SHINE

douchen in bed

douchen in bed

De beleving van douchen in bed is een aangename ervaring voor bedlegerige patiënten. Het Wash-In-Bed systeem maakt het mogelijk.

Mobiel

Het systeem kan autonoom worden ingezet en moeiteloos worden verplaatst. De patiënt hoeft niet op een douchewagen getransfereerd te worden.

Onderzoek

VGZ Zorgkantoor heeft een onderzoek gedaan naar de voordelen van wassen bed zoals een aanzienlijke besparing van kosten en tijd. Lees hier meer over het onderzoek naar de voordelen van wassen in bed

Een paar voorbeelden

  • Tijdbesparing van 17 minuten   
  • Ontspannend voor cliënt   
  • Minder verplaatsingen         
  • Minder belastend voor cliënt 
  • Minder belastend voor     zorgverlener 

kenmerken

Autonoom

De SHINE heeft een oplaadbare batterij met voldoende vermogen voor tenminste drie wasbeurten. De bewegingsvrijheid en effectiviteit neemt daardoor aanzienlijk toe.

 

Hygiëne

Het zelf-reinigend systeem zorgt voor optimale hygiëne en bespaart daarmee veel tijd. Eenvoudig aan het einde van de werkdag het zelf reinigend programma aanzetten en de SHINE doet de rest. 

Veilig

Het professionele temperatuur regeling en controle systeem garandeert dat de temperatuur nooit meer dan 0,5º afwijkt van de ingestelde temperatuur. Dat waarborgt veiligheid en comfort voor de patiënt.

Extra Informatie

Duidelijke Bediening

Dankzij het grote, goed leesbare display is de bediening heel duidelijk en voor de hand liggend. Geen ingewikkelde menu's of te kleine en onleesbare informatie.

Test wasbakje

Het handige wasbakje biedt de mogelijkheid om vóór het douchen de temperatuur van het water met de hand te voelen.


Zelf-reinigend programma

Zelf schoonmaken is niet nodig dankzij het zelf-reinigingssysteem. Eenvoudig aan het einde van de werkdag het programma selecteren en SHINE doet zelf de rest.

Wassen met Water

Er gaat niets boven wassen met warm stromend water. De waterdichte cover is gemaakt van zacht aanvoelend, disposable materiaal. Het water wordt meteen afgevoerd via de in de Shine ingebouwde afvoer zodat de patiënt niet in een afkoelend laagje water komt te liggen.

Tijdens het douchen in bed kan, wanneer nodig, ook nog het warmte vasthoudende dekentje Aqua Blanket worden gebruikt.

Drogen

De SHINE heeft een eigen aansluiting voor een professionele lucht droger. Drogen met lucht in plaats van handdoeken kan voor sommige patiënten noodzakelijk zijn.

Demonstraties & proefplaatsing

Ben jij geïnteresseerd en wil jij een demonstratie, eventueel met een proefplaatsing ? Dat kan ! Maak een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie.

Medische Certificering - MDR

De SHINE Wash-In-Bed is medische klasse I gecertificeerd en voldoet aan de richtlijnen zoals omschreven in de MDR.

Levering & Garantie

Een SHINE wordt geleverd inclusief:
Instructie
Gebruiksaanwijzing
Service & Support
Garantie: 2 jaar

Beleid overwegingen ten aanzien van wassen & douchewagen

In veel gevallen is de douchewagen verre van ideaal.
Deze is glad, koud en als de cliënt met ondersteuning in bed ligt moet alle ondersteuning weggehaald worden.
Daardoor creëer je spierspanning.
De transfer en het rijden is zowel voor de cliënt én de medewerker niet wenselijk. Het gaat gepaard met aanzienlijke fysieke belasting voor beide. Vanuit de de zorg en de PDL wordt daarom altijd gekeken naar de meerwaarde van het douchen een douchewagen omdat het totale process in verhouding te veel energie kan kosten.

Douchen in bed is een mooi alternatief omdat de cliënt in bed blijft, zonodig met ondersteuning. De eigen ondersteuningsmodules ( onder de waterdichte cover geplaatst ) of de Floot kussens zijn daarvoor geschikt.
Afhankelijk van de situatie zijn de vacuüm kussens een optie voor ondersteuning tijdens