Search

Lyra

Loop robot

Meest effectieve loop robot met slechts 5 min. opstart tijd en unieke kenmerken. Voor clienten geïndiceerd op    FAC 0 met romp balans, tot en met FAC 3.

End effector

Intensieve looptraining wordt mogelijk voor veel patienten in alle stadia van het revalidatie traject. Tot 60% gewicht reductie.

Uniek

Het natuurlijke looppatroon van de Lyra is ontwikkeld door ETH universiteit Zürich, is wereldwijd gepatenteerd en heeft meerdere prijzen gewonnen.

High repetitions & speed

Lyra is de enige Loop trainer die 4 KM loop snelheid biedt en een hoge repetitie tijd, normaal minstens 20 maal meer dan loopband of manuele loop training.

kenmerken

Performance level

De end-effector looptrainer Lyra maakt intensieve loop training op de “performance limit” van de patiënt mogelijk in iedere fase van het revalidatie traject. 
De Lyra bootst het loop patroon na door middel van gepatenteerde mechanieken die in staat zijn binnen seconden het patroon aan te passen aan iedere patiënt.
Het natuurlijk looppatroon stimuleert de  ‘muscle memory’  waardoor de mate van herstel aanzienlijk toeneemt. 

Snelste Set-up tijd / hoogste netto therapie tijd

Lyra heeft de snelste set-up tijd van alle end-effector loop trainers en daarom ook de hoogste netto therapie tijd. De directe, gelijkvloerse toegang biedt snelle en makkelijke transfers mogelijkheden, zelfs voor de meest aangedane patiënten.

De snelle Lyra biedt 4 KM/U en 100 stappen per minuut en is daarmee ook de snelste van alle end effectors. Geen enkele andere end effector komt daarbij in de buurt. Lees meer over het belang van repetities, scroll verder ↓

Handeling

Patiënt gerelateerde settings zoals: staplengte, handrails hoogte en lichaamsgewicht ondersteuning zijn snel en moeiteloos instelbaar. Alle belangrijke parameters worden weergegeven op het touch screen display en aangepast.

Nieuwe therapeuten kunnen worden getraind én gecertificeerd om met de Lyra te werken in een sessie van 60 minuten. 

Extra Informatie

Lyra en de Functional Ambulation Classification

De Lyra is in te zetten voor cliënten geïndiceerd op FAC 0 met enige romp balans. Door gebruik te maken van onder andere het gewichtsondersteuning systeem van de Lyra is dit een mogelijkheid voor cliënten met deze classificatie.
Cliënten met FAC 1 tot en met FAC 3 zijn uitermate geschikt voor looptraining met de Lyra.

Training documentatie

De Lyra genereert continu trainingsdata gedurende de sessie en stuurt de data naar de tablet van de therapeut. Alle data worden individueel opgeslagen en zijn oproepbaar voor overdracht en monitoring van de progressie.
Ook alle instellingen van de Lyra worden opgeslagen per patiënt en daardoor snel worden ingesteld voor de sessie.

Gedetailleerd inzicht

Voor een goed inzicht in het looppatroon en de progressie zijn gedetailleerde data onmisbaar. De app is daarbij een waardevol hulpmiddel. De app is uiterst logisch opgezet. Data zijn meteen zichtbaar en op de logische plekken te vinden. Alles aan de Lyra is erop gericht om de focus te houden op maximale therapietijd.

Gedetailleerd inzicht

Voor een goed inzicht in het looppatroon en de progressie zijn gedetailleerde data onmisbaar. De app is daarbij een waardevol hulpmiddel. De app is uiterst logisch opgezet. Data zijn meteen zichtbaar en op de logische plekken te vinden. Alles aan de Lyra is erop gericht om de focus te houden op maximale therapietijd.

Biofeedback

De THERA-trainer Lyra registreert de mate van intensiteit en activiteit van de patiënt. De patiënt kan haar/zijn activiteit verhogen of verminderen en zo de training intensiteit zelf beïnvloeden. Samen met de therapeut kan de patiënt werken aan een optimale training sessie.

Comfort & Gemak

Comfort en gemak, voor de patiënt en de therapeut, zijn essentieel voor een geslaagde loop training. Materialen moeten prettig aanvoelen en goed instelbaar zijn zonder moeite. Er is goed nagedacht over zaken zoals fixatie van de voeten, het harnas en het aanbrengen van het harnas, de bediening van de basis instellingen en de mate van inspanning die daarvoor nodig is van de therapeut. Alles is geoptimaliseerd voor het behalen van een effectieve en efficiënte training sessie.

Bediening

De bediening van de Lyra, het instellen van de individuele parameters en instellen tijdens de sessie doe je op het touchscreen display waar alle belangrijke instellingen overzichtelijk worden weergegeven en in een oogopslag te vinden en te bedienen.

Demonstraties met de Lyra Mobile Therapy Center

Ben jij geïnteresseerd en wil jij een demonstratie ? Neem contact op voor de data van de volgende roadshow met de Lyra Mobile Therapie Centre.

Medische certificering CE - MDR

De THERA-trainer Lyra is een medische klasse IIa gecertificeerd apparaat en voldoet aan de hoogste standaarden.

Het Mobile Therapy Center is een truck met ingebouwde Lyra! Een unieke gelegenheid om de Lyra zelf uit te proberen. Neem contact op met ons en doe mee met de Roadshow.

Wij zoeken referentie centra in Nederland. De referentie centra in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en UK zijn open voor bezoek van geïnteresseerde therapeuten. Nederland mist nog een tweetal referentie centra.

Referentie centra krijgen diverse extra voordelen tegen een geringe tegenprestatie. Interesse ? Neem contact op voor een gesprek.