Search

Tigo Configurator

 

Welkom bij de Tigo configurator.
Hier kan je zelf jouw ideale THERA-trainer Tigo samenstellen. 
Je ontvangt binnen een werkdag de door jou gewenste 

informatie.

Scroll naar beneden voor informatie over de accessoires.

Hulp nodig ? Neem direct contact op met ons.
Wij staan voor je klaar!

Tigo 562 Basis Model Scroll naar beneden voor uitleg van de opties

2,7 Inch control unit met kleuren display

 1. Weergave trainingsparameters: draairichting, rotaties per minuut, spasme detectie aan/uit, mate van activiteit rechts/links ( symmetrie van training ), tijdsduur, afstand in km, calorieën, weerstand Nm, snelheid-weergave draadloze verbinding met andere apparaten zoals route fietsen en games
 2. Omschakeling been / bovenlichaamtrainer
 3. Instap hulp
 4. Trainingstijd
 5. Weerstand: Beentraining max: 22 Nm, Bovenlichaam trainer max: 8 Nm
 6. Toertal: maximaal passief: 60 rotaties per minuut
 7. Start knop ( ook na pauze )
 8. Stop knop: functioneert ook als pauze knop. Alle instelingen blijven bewaard tot einde sessie.                                  Twee keer indrukken beëindigd de sessie.
 9. Spasme detectie aan / uit
 10. Draairichting 

7 Inch Touchscreen

 

 1. Keuze knop voor selecteren trainingsprogramma’s: Neuro, Ortho, Isokinetisch. Games: Keeper, Thera-soft              (bij gebruik van software pakket voor routefietsen en training data analyse)
 2. Instellen passief toerental. Maximum rotaties per minuut: 60 rpm.
 3. Rotatie richting. ( Kan worden ingesteld op achteruit/vooruit na spasme in submenu )
 4. Instaphulp
 5. Start knop
 6. Stop knop én pauze knop: bij één keer indrukken wordt de pauze stand geactiveerd. Bij indrukken Start zal het trainingsprogramma verder gaan waar het is gepauzeerd. Bij twee keer indrukken stopt het programma.
 7. Noodstop knop (met voice control op “AAN” kan de trainer ook worden gestopt door stem commando: STOP)
 8. Selectie knop : benen of armen.
 9. Spasme detectie aan / uit. ( gevoeligheid van detector en de rotatie richting na spasme: instelbaar in submenu)
 10. Weerstand: Beentraining max: 22 Nm, Bovenlichaam trainer max: 8 Nm
 11. Luidspreker ( alleen zichtbaar wanneer gedeactiveerd )
 12. Voice control, bediening van de Tigo met stem commando: Stop! ( alleen zichtbaar wanneer gedeactiveerd )
 13. Verbindingssymbool draadloze connectie met externe apparaten: Computer met geïnstalleerde Thera-soft, route fietsen, therapeutische games en training analyse software. ( Vorm van symbool kan afwijken )
 14. Indicator: Wifi dongle aanwezig maar geen connectie met externe software ( alleen zichtbaar indien er geen connecties zijn gemaakt )

Voet fixatie PRO

Bij de Tigo worden standaard Velcro straps geleverd voor het fixeren van de voeten. Daarbij is het noodzakelijk om te bukken of op de knieën te gaan om de voet vast te zetten met deze straps.  Een mooie oplossing voor dit probleem is de voetfixatie PRO. Daarmee kunnen de voeten worden gefixeerd met één druk op de knop en tevens met één druk op de knop weer vrij worden gemaakt. De kussentjes zijn wasbaar.

Beenschalen

Beenschalen PRO voor de Tigo met fixatie band met velcro bevestiging, afneembare en wasbare kussentjes, in hoogte instelbaar. Het bovenste gedeelte is verwijderbaar voor cliënten die geen beenschalen nodig zijn.

Traploze radiusinstelling

Standaard zijn de Tigo’s uitgerust met twee stap’s radius instelling crank. Bij de twee stap’s radius zijn de pedalen op een ideale positie bevestigd. Het is mogelijk een kleinere draaicirkel te kiezen, echter moet daarvoor gereedschap worden gebruikt. 

De traploze radius instelling werkt zonder gereedschap, maar kan flexibel worden ingesteld met de handige T-grip sleutel. Traploze radius kan essentieel zijn bij lange mensen, mensen met lange benen, ongelijke beenlengtes, amputatie of andere vormen van trainen met één been. In de laatste gevallen kan het pedaal eenvoudig geheel worden verwijderd.

Rol /stoelfixatie PRO

Veiligheid staat voorop. Daarom is in veel gevallen de rol / stoelfixatie onmisbaar. Het zorgt ervoor dat de stoel of rolstoel  waar de cliënt tijdens de training op zit, niet kan kantelen en achterover vallen. 

De eenvoudige bediening maakt de fixatie handig in het dagelijkse gebruik. Het bestaat uit twee units met uitrolbare banden met ergonomische haken die kunnen worden gehaakt aan de rolstoel / stoel. Als extra voordeel voorkomt het tevens het uit elkaar schuiven van de (rol) stoel en de Tigo. 

Bovenlichaam trainer

Active-Assisted-Passive trainer voor het gehele bovenlichaam. Instelbaar in diepte ( zie afbeelding ) en in hoogte.
Eventueel is ook de hoek instelbaar.  De bovenlichaam trainer heeft een sterke 100 watt motor zodat er meer dan voldoende weerstand kan worden geboden voor een intensieve training.  De belangrijkste trainingsdata worden weergegeven op het display van de Tigo. Op het 7 inch display wordt de Circle game weergegeven. De cliënt wordt daardoor uitgedaagd om op een zgn optimale ” steady pace ” te trainen. 

De bovenlichaam trainer kan op iedere Tigo worden gemonteerd, eventueel moeten bij oudere modellen een software aanpassing worden uitgevoerd. Dat is inbegrepen bij de prijs. 

Bij de bovenlichaam trainer worden standaard de ergonomische therapie grepen geleverd. Daarnaast is er keuze uit een drie tal specialistische therapie grepen/ arm ondersteuningen. Hieronder ziet u de drie meest voorkomende therapie grepen opties. Van links naar rechts: Polsband, Onderarm fixatie plus oplegger en handgrip horizontaal, Ergonomishce arm ondersteuning met twee fixatie banden.

Routes fietsen 

THERA-trainer software is een alles in één pakket. Het biedt naast het registreren en opslaan van individuele trainingen een routes fietsen module én een gaming module. 

Deze laatste zijn gericht op motivatie en de ervaring leert dat vooral het routes fietsen daarvoor heel geschikt is. 

Mensen vinden het leuk om te doen en vooral de beleving van herkenning van bekende plekjes en routes door de eigen bekende omgeving is een hele mooie manier om de training leuker te maken. 

Voor THERA-soft is nodig: een TV, een computer, een verrijdbare standaard en content, de routes dus. Wij leveren dit als één totaal pakket. 

Bij aanschaf van het THERA- soft pakket zijn de routes inbegrepen. Er komen voortduren nieuwe routes bij. Op dit moment zijn er rond de honderd routes beschikbaar.  Er komen echter voortdurend routes bij. Die kan je gratis downloaden via het routes portaal.

Wil jij uitproberen of routes fietsen met onze software ook wat voor jouw cliënten is ? Vraag dan een proefopstelling aan en probeer het gratis uit.

 

Route in de buurt
Even een rondje fietsen door de oude buurt
ik wil een pilot opstelling
Routes langs bekende plekjes
gratis route van eigen omgeving
ik wil een gratis route
Meer dan 100 routes
Mooie routes in Nederland
ik wil routefietsen
Previous slide
Next slide

Onderhoud en keuringen

Bij de aanschaf van een THERA-trainer Tigo bieden wij een service contract voor preventief onderhoud en keuringen. 
De keuringen en het preventieve onderhoud worden uitgevoerd volgens de voorschriften van de fabrikant dat verder gaat dan de vereiste normen.
U ontvangt een uitgebreid digitaal keuringsapport na iedere keuring. Eventuele reparaties worden geregistreerd in het digitale logboek. U heeft daardoor altijd een goed inzicht in de status en de kosten van de Tigo.