Search

Crosstrainer voor revalidatie, fysiotherapie en fysiofitness

NuStep

Full-body training

Actieve training van het gehele lichaam 

zit-Crosstrainer

Eindelijk een crosstrainer die wél toegankelijk is voor minder mobiele cliënten

NIEUW! NuStep t6

Bekijk de video en ervaar de nieuwe features van de NuStep T6

NuStep T6 Explainer

kenmerken

Crosstrainer

De NuStep crosstrainers zijn voorzien van functies die een actieve training van het gehele lichaam mogelijk maken voor iedereen.
Voor veel cliënten is trainen met een normale crosstrainer niet mogelijk. Door de lage instap is de NuStep goed toegankelijk voor de meeste cliënten.

De Full-Body training kan al vanaf een minimale belasting van 5 watt door de cliënt worden uitgevoerd.

 

Autonoom & Software

Voor de NuStep is geen stroomvoorziening nodig en met de optionele transporter is de NuStep heel eenvoudig te verplaatsen. 

De therapeut bepaald welk trainings-programma het beste past bij de cliënt die vervolgens een traject aflegt en kan volgen op de display. Er zijn game componenten, “Pacers” verwerkt in het trainingsparcours wat een stimulerend element toevoegt aan de training.

 

Easy access

Naast de lage instap beschikt elke NuStep over een 360º draaibare zitting. Daardoor is de NuStep voor de meeste cliënten prima toegankelijk, zeker ook voor mensen in rolstoelen. 
De NuStep T4r ( boven afgebeeld ) heeft de lage instap en de T5 heeft zelfs nog een extra lage instap. De nieuwe T6 beschikt over een nieuwe interface met groter en nog eenvoudiger bedienbaar display en de mogelijkheid om video routes te spelen tijdens het trainen.
Welk type voor uw cliënten het beste geschikt is kan worden bepaald tijdens een proefopstelling.                           

Extra Informatie

Leg Support

Voor cliënten waarbij dat nodig is kunnen de bovenbeen stabilisatoren ( Leg Supports ) worden toegepast. Dat voorkomt het naar buiten vallen van de benen waardoor nog meer mensen kunnen trainen met de NuStep, bijvoorbeeld mensen met een incomplete dwarslaesie of CVA.

Swivel & Tilt seat

De zitting kan 360º draaien en de rugleuning kan in hoek worden versteld voor cliënten met een heup-endoprothese.

De NuStep biedt toegankelijkheid en comfort, essentieel voor een geslaagde training.

Low Impact

De NuStep beschikt over meerdere functies die actieve training mogelijk maken voor laag belastbare cliënten. Een goed voorbeeld zijn de handgrepen die beschikken over de mogelijkheid om pronatie en supinatie instellingen van 5 stappen van 10º in te stellen. Bijvoorbeeld voor cliënten met schouderklachten.

Voet pedalen - fixatie

De voetpedalen zijn uitgerust met quick fix & release banden en soft padding. Door het hoge comfort van de voet fixatie kan voor en achterwaarts worden getraind. De pedalen kunnen in vrije of vaste stand worden gezet.

Console & Programma's

De twee hoofd programma's zijn Quick Start en het motiverende Pace Partner. 
Quickstart is een basis programma waarmee je direct aan de slag kan zonder informatie in te voeren zoals gewicht. Dit programma start meteen zodra een cliënt op een NuStep actief is zonder het console te bedienen. 
Het display geeft de calorieën, trainingsduur, stoelpositie, ronde-voortgang, ronde-teller en indien actief status van gegevensoverdracht naar de flash drive.
Verder weergave van de stapsnelheid, Watt/METS, niveau van belasting, afstand en het aantal gemaakte stappen.
Voor de accurate weergave van een aantal parameters zoals calorieën moet voor de training het gewicht van de cliënt worden ingevoerd. 
De Pace Parter is een effectieve en motiverende trainingspartner die helpt om nauwkeuriger een constante snelheid aan te houden.

T6 Groter Display

De nieuwe T6 heeft een grotere display voor de bediening, nieuwe software en de visuele weergave is gemoderniseerd. Er zijn nieuwe functies toegevoegd zoals de mogelijkheid om video routes te spelen tijdens het trainen.

T4r of T5xr of T6 ?

Er zijn een aantal verschillen tussen de drie NuStep modellen T4r en T5xr en de T6
Éen belangrijk verschil is de instaphoogte. Die is bij de T5 en de T6 iets lager. De T5xr en de T6 zijn geschikt voor zwaardere cliënten tot 270 Kg, de T4r tot 180 Kg.
De T6 heeft nieuwe software, een groot display en kan video routes weergeven tijdens het trainen. De prijs van de T5 en de T6 zijn vergelijkbaar. Wij adviseren onze klanten om daarom te kiezen voor de T6.
De beste manier om te bepalen welk type NuStep past bij uw eisen is middels een afspraak met een van de specialisten. In veel gevallen starten we met de T4r.

Levering & Garantie

NuStep wordt geproduceerd in de U.S.A. Levertijd is standaard 2-3 weken.
Garantie: 2 jaar
Levering met uitgebreide Instructie
Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
Service & Support
Onderhoudscontract inclusief jaarlijkse keuring is optioneel - vraag uw adviseur naar de kosten.
Actieve full body training
Samen trainen
NuStep
Previous slide
Next slide