Search

THERA-trainer Bemo

BEd / bedstoel trainer

Geavanceerde robot voor mobilisatie op de ICU en tijdens dialyse

been en arm trainer

Passive-Assisted-Active trainer voor benen en armen

kenmerken

Therapy robot

Therapie op de ICU ( early mobilisation ) of tijdens dialyse is eindelijk binnen bereik met de geavanceerde Bemo. De Bemo kan worden ingezet bij patiënten op de IC die zijn aangedaan door incidenten, operaties of andere aandoeningen die effect hebben op het musculoskeletale systeem.

Vroege mobilisatie verbetert de conditie en mobiliteit en mate van herstel en alertheid. Tijdige exercise therapie verkort de duur van het verblijf op de ICU. 

Veilig - Effectief - Flexibel

De Bemo is uitgerust met afstandssensoren die de patiënt beschermen en zelfstandig de Bemo bij gevaarlijke situaties uitschakelen of op veilige afstand brengen. 

Mobiliseren met de Bemo is voor de therapeut moeiteloos. De Trainer kan snel en eenvoudig worden ingesteld op de cliënt. 

Het is met de Bemo mogelijk om met de benen of armen te trainen.

Software - Motivatie

De intelligente software kan data registreren en analyseren en opslaan per cliënt. Zo kan de mate van progressie worden bijgehouden. 

De software heeft ook onze bekende game engine aan boord voor stimulatie en motivatie.

De derde module is de route fiets module met meer dan 100 fiets routes in Nederland. 

Extra Informatie

Therapie op de ICU

Early mobilisation biedt vele voordelen voor de patiënt. Belangrijk is dan dat het veilig kan. Bij het ontwerp van de Bemo is veel aandacht besteed aan veiligheid en werkbaarheid voor de therapeut en de verpleegkundigen. De sensoren voor afstandsbepaling en emergency lift ( bijvoorbeeld tijdens dialyse ) voorkomen risicovolle situaties. Ook de snelle Lock& Release van de voetfixaties en been fixaties dragen bij aan veiligheid en werkbaarheid.

Benefits van Early Mobilisation

Er bestaan diverse onderzoeken die aantonen dat vroeg mobiliseren ( binnen 72 uur na opname op de ICU ) positieve effecten heeft zoals o.a. verbeterde kans op herstel op de functionele training capaciteit en verbeterde spierkracht. Ook na de eerste 72 uur is early mobilisation nog steeds effectief, het woord "early" geeft aan des te eerder des te beter de resultaten. 
Wij hebben de studies en onderzoeken voor u verzameld.

Veiligheid en Comfort

Beide zijn van groot belang op de ICU en de Bemo accessoires zoals de gepolsterde voetschalen zijn speciaal ontwikkeld voor de patiënten die op de intensive care verblijven. De hyperextensie helpt bij extra ontlasting van de benen.
Deze items bieden de patiënten comfort zodat zij zo aangenaam mogelijk kunnen fietsen.

Motivatie en Afleiding

In Nederland is de laatste jaren veel ervaring opgedaan met video routes fietsen tijdens het trainen op passief-geassisteerd-actief medische klasse bewegingstrainers zoals de THERA-trainer Tigo. Daaruit komt duidelijk naar voren dat video routes fietsen stimuleert om langer en intensiever te fietsen. De Bemo kan worden uitgerust met een tablet computer (geen reguliere tablet) die geschikt is voor gebruik in de medische omgeving.
Met onze dedicated software THERA-soft kunnen de patiënten routes fietsen. 
Het systeem wordt inclusief 100 routes geleverd en een route van de eigen omgeving.

Training data registratie

Naast het routefietsen beschikt onze software voor de Bemo over een data registratie module. Daarmee kan na iedere training sessie worden uitgelezen wat het inspanningsniveau, de tijdsduur en de afstand was. Daarnaast kan extra data worden bekeken en opgeslagen. Zo kan de mate van progressie optimaal worden bijgehouden.

Hygiëne

De Bemo voldoet aan alle moderne eisen en standaarden op het gebied van hygiëne en gaat daarin op veel punten nu een paar stappen verder. In het design is veel aandacht besteed aan het creëeren van gesloten en gladde oppervlaktes.
Daardoor is de Bemo zonder moeite schoon te maken na een trainings sessie.
In de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing is meer te lezen over de hygiëne protocollen.

Demonstraties & proefplaatsing

Wij bieden demonstraties en proefplaatsingen voor geïnteresseerden. Maak kennis met de Bemo en de mogelijkheden. Plan een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie.

Medische certificering CE - MDR

De THERA-trainer Bemo is een medische klasse IIa gecertificeerd apparaat en voldoet aan de hoogste standaarden. Daarom kan de THERA-trainer Bemo ook worden toegelaten in ziekenhuizen en de ICU

Onderhoud en Keuringen

De THERA-trainer Bemo is een medische klasse IIa gecertificeerd apparaat en moet worden onderhouden en gekeurd door gecertificeerde technici. Onderhoud door niet gecertificeerde technici is in conflict met de voorwaarden van de garantie.

Bemo Video

Bekijk de Bemo impressie video om een eerste indruk op te doen van de Bemo.

Levering & Garantie

Levertijd: 
minimaal twee / maximaal vier weken.
Garantie: 
twee jaar compleet
Nederlandse gebruiksaanwijzing
Service & Support PRO
Uitgebreide Instructie